Recreatieve uitstapjes

Wat recreatieve en culturele uitstapjes betreft vormen onze ‘buren’ – De Hoge Veluwe en het Kröller Müller Museum – zonder twijfel de grootste trekpleister in de nabije omgeving. Recreatieve uitstapjes vanuit B&B vakantiehuisje Studio7

Natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken in het Nationale Park De Hoge Veluwe, op 500 m afstand van de B&B. Omdat het vaak zo heerlijk stil is in Hoenderloo, kunt u in de bronsttijd (september/oktober) zelfs bij de studio volop genieten van de burlende herten in het Het Nationale Park en het Deelerwoud. En met een beetje geluk ziet u ’s avonds een das door het bos achter of de weilanden naast de B&B scharrelen.

Verder zijn er in de prachtige omgeving van B&B vakantiehuisje Studio7 volop mogelijkheden voor fiets-, wandel-, golf-, paardrij- en ander recreatieplezier.

Voor de fietsers
In de omgeving van Hoenderloo kunt u volop fietsen in de natuur. Via het ANWB-fietsroutenetwerk kunt u heerlijke tochten maken. Een bord met een kaart met regionale knooppunten vindt u vlakbij de ingang van Park de Hoge Veluwe. En natuurlijk kunt u in het park zelf heerlijk wandelen en fietsen.

Voor de wandelaars
Naast een prachtige wandelroute door het Deelerwoud (9 km; ingang aan de weg Hoenderloo-Deelen ter hoogte van het museum) liggen er in en rond Hoenderloo diverse wandelroutes van circa 5 km. Een daarvan is de wandeling op de Leesterheide. Dit gebied ligt tussen Apeldoorn en Hoenderloo aan de N304. Parkeren kunt u bij de kiosk op Het Leesten. Heeft u uw hond goed onder appel, dan mag hij los mee op de natte-neuzen-route. En anders kan hij heerlijk vrij rondlopen in het omheinde hondenbos.

Heeft u zin in een wandeling van 12 km door en rond Hoenderloo, neem dan het Klompenpad. U kunt starten bij elke markeringspaal waarop het klompenpad met een paars/wit schildje is aangegeven.

Een andere wandeling start vanaf bungalowpark Hoenderloo (Krimweg 140 in Hoenderloo). Bij de receptie van het park zijn routekaartjes verkrijgbaar.

Een eindje verderop kunt u genieten van wandelroute De Vrijenberg (langs de Loenense waterval). U neemt afslag Beekbergen/Loenen op de A50, rijdt vervolgens richting Loenen, na 2 km slaat u linksaf de Vrijenbergweg op. Na circa 1 km ligt aan de linkerzijde een parkeerplaats (de Grote Modderkolk) met het startpunt van de wandeling.

Verder kunnen we nog noemen de wandeling (blauwe route) op landgoed Bruggelen. Deze route ligt tussen Hoenderloo en Beekbergen. Vanaf de A50 neemt u afslag Beekbergen, bij de verkeerslichten (bij restaurant De Smittenberg) slaat u linksaf, na 1 km ligt links een parkeerplaats met de start van de wandelroute.

En Hoenderloo ligt ook aan:

 • het Trekvogelpad
  • etappe 16: Otterlo-Hoenderloo
  • etappe 17: Hoenderloo-Loenen
 • het Marskramerpad
  • etappe LAW 3 (09): Klarenbeek-Hoenderloo
  • etappe LAW 3 (10): Hoenderloo-Kootwijk
 • het Veluwe Zwerfpad
  • etappe SP16 (10): Hoog Buurlose Heide (Kootwijkerzand-Hoenderloo)
  • etappe SP16 (11): Loenermark (Hoenderloo-Dieren station)
  • etappe SP16 (14): Hoge Veluwe Noord (Otterlo-Hoenderloo)
  • etappe  SP16 (15): Hoge Veluwe Oost (Ingang Schaarsbergen-Hoenderloo)

Er valt ook genoeg te bekijken:

Kijk in de informatiemap in de studio voor nadere informatie of ga naar de site van VVV Apeldoorn, VVV Arnhem, VVV Ede of Hoenderloo.

CB&B vakantiehuisje Studio7, Hoenderloo